Már halottaskocsiból is készült lakóautó

2022.04.15. 10:13

Részben a pandémiának köszönhetően óriásit ugrott a lakó- és kempingautók  népszerűsége, a közösségi médiák felületein özönlenek az átépítések és a luxus szintű gyári modellek. Az alapot általában furgonok adják, de alternatív ötletek is felmerülnek: a Campula nevű példányhoz például halottaskocsit használtak az építők.

Az alap Cadillac-et egy Illinois államban élő, 50 körüli testvérpár alakította át. Christopher mindig szerette a horrorfilmeket, a Campulához is a 60-as évek sorozatából, a The Munstersből merített ihletet: az egyik epizódban Munster tata üvegszál erősítésű koporsóból épít gyorsulási versenyautót, amit Dragulának nevezett el, a vámpír nevén osztozik is vele a Campula.

Az építés legnehezebb része a tető megfelelő kialakítása volt, elöl a légellenállást kellett valahogy csökkenteni, a halottaskocsi kinézetet is meg akarták őrizni, de két embernek elég helyet is akartak kreálni. Az autó magassága így kis híján három méter, a teljes hossza 5,4 méter, az összsúly 2,8 tonna, amit az eredeti 5,7 literes GM V8-as vonszol, a hajtáslánc szintén érintetlen.

A stílus a beltérben is folytatódik, megfelelő díszítés és egy műkandalló is jutott hátra; a konyhaegység az oldalra nyíló hátsó ajtón kapott helyet (így kint és bent is lehet használni), a felfelé nyíló részére pedig napelemet szereltek. A kötelező camper-kiegészítők közül egyedül a fürdőblokk hiányzik, ezt hajlandóak voltak feláldozni.