Elaludt autólopás közben a balfék tolvaj

2022.04.26. 13:46

Az új autók magasra szökő árai miatt nem csak a használtak lettek keresettek, de az alkatrészekre is hosszabb a várakozási idő, így nem csak a türelmetlen emberek száma nőtt, hanem az autóval kapcsolatos bűncselekményekből is több van. Ezeknek a végén a tolvaj általában távozik és szerencsés esetben megtalálja őt a rendőrség. Ezt a balféket viszont a helyszínen fogták el. Csak előbb fel kellett ébreszteni.

A rendőrség már korábban figyelmeztette a lakosságot, hogy tolvajok járnak a környéken, de a brit család nem aggódott, hiszen mindkét autó a felhajtójukon parkolt. A család egyik gyermeke azonban kiszúrta, hogy az Audi Q7-es volánjánál egy férfi alszik.

A lopási kísérletet a ház biztonsági kamerája is rögzítette, így az is kiderült, hogy a 42 éves férfit keresik a környékbeli lopások kapcsán a rendőrök. Az Audiból egyébként CD-ket, készpénzt és egyéb apró tárgyakat gyűjtött össze a tolvaj, mielőtt elszundított volna.

Angliában egyébként gyakori az autólopás jelensége is hasonló környékeken. A szűk kertek és a bejárati ajtóhoz közel eső parkolóhelyek miatt jeltovábbítóval könnyen kinyitják az autókat. Ezért javasolják a briteknek, hogy ne az előszobában, hanem az emeleten vagy egy szigetelt kis dobozban tárolják az autók kulcsait.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!