Baleset miatt álló kocsisorba rohant több autó az M1-esen

2022.04.26. 12:03

Halmozódtak a balesetek az M1-es autópályán április közepén. A Magyar Közút által most közzétett videó majdnem két hete készült, amikor is egy ütközés miatt torlódott fel a kocsisor a Budapest felé vezető oldalon. Az érkező autók sofőrjei viszont sok eseteben későn észlelték, hogy áll a forgalom, és vészfékezni kényszerültek. Csakhogy ez nem mindenkinek sikerült túl jól.

Több autó is az álló járművekbe csapódott, ami miatt a külső sávot le kellett zárni. Ez egy újabb, több kilométeres torlódást eredményezett, ennek a sornak a végén további négy autó karambolozott hasonló okok miatt. A három baleset miatt így több órán keresztül tartott a műszaki mentés, és hosszú ideig kellett fennakadásokkal szembesülniük az arra közlekedőknek.

A Magyar Közút arra hívja fel a figyelmet, hogy erősen ajánlott figyelni az utat, valamint a társaság digitális kijelzőit – ezúttal is folyamatosan tettek közzé ott információkat. Ha pedig hirtelen kell megállni vagy erőteljesen lassítani, a vészvillogóval jelezhetjük a többieknek, hogy valamilyen akadályra számíthatnak.

Forrás: Magyar Közút