A Stellantis veszi meg a Mercedes és a BMW autómegosztó szolgáltatását

2022.05.04. 06:04

A közös autómegosztó, amelyet 2018-ban hoztak létre a Mercedes Car2go és a BMW Drivenow rendszerének összevonása révén, a kezdetektől problémákkal küzdött. Úgy tűnik, most a két német prémium-márka feladja a küzdelmet, és új tulajdonos próbálhat szerencsét a Share Now-val.

nzr

A Share Now már 2020 elején kénytelen volt bezárni több nagy területen: Észak-Amerikában és Kanadában, Londonban, Brüsszelben és Firenzében is ekkor számolták fel helyi részlegeiket, mondván, hogy a kereslet nem volt arányban a költségekkel. Ezek után pedig még nehezebb időszak jött: a koronavírus-járvány még inkább az autómegosztás terjedése ellen hatott.

Ám úgy néz ki, a Share Now alapjain a Stellantis tovább bővíti saját Free2move nevű szolgáltatását, amely korábban Citroën Ami elektromos kisautókkal színesítette néhány európai nagyváros, köztük Párizs közlekedését. A Free2move 14 európai városban van jelen és átlagosan évi 2 millió ügyfelet szolgál ki, ehhez jön majd a Share Now 18 városból álló hálózata és 3,4 milliós ügyfélköre.