Elkötött egy buszt, majd az ágy alá bújt a rendőrök elől

2022.05.04. 10:16

Igazán rajonghatott a nagy járművekért az a halmajugrai férfi, aki a napokban egy vécsi parkolóban leállított autóbuszt kötött el. Először felfeszítette az ajtót, majd a gyújtáskapcsolóban hagyott indítókulccsal beindította a buszt. Egy földúton haladt Gyöngyös irányába, de nem jutott messzire, Halmajugra külterületén elakadt.

Ha már a járművet ott kellett hagynia, legalább a magnót kiszakította a műszerfalból, és szuvenírként a digitális utasnyilvántartó egységet is magával vitte. A gyöngyösi rendőrök két órán belül elfogták: halmajugrai otthonában az ágy alá bújt az egyenruhások elől, de ez nem bizonyult ideális búvóhelynek.

A 26 éves férfit lopás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki, közben viszont felmerült a gyanú, hogy nem sokkal korábban egy másik busz ajtaját is felfeszítette Vécsen. Annak az indítókulcsát lovasította meg. Őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Időről időre egyébként mindig akad valaki, aki jó ötletnek véli, hogy buszt lopjon. Kesztölc leghíresebb polgára, Fuser önkényes buszozásáról helyszíni riportot is készítettünk:

Forrás: police.hu