Egyedi sportkocsit készített a Ferrari

2022.05.05. 17:05

Ha valaki elegendő időt és pénzt szán rá, rendelhet egyedi autót a Ferraritól. A legújabb példa erre az SP48 Unica, amelynek a neve is egyedit jelent.

Ez a régi középmotoros, V8-as Ferrari széria utolsó változatára, az F8 Tributóra épül, de a megjelenésében már a hathengeres 296 GTB-re emlékeztet inkább. Érdekes ötlet, hogy a tervezők teljesen eltüntették a hátsó ablakot, a légbeömlőket pedig jellegzetes, soklyukas lemezekkel fedték le. Az ilyesfajta részletektől a végeredmény egyszerre hordozza a jellegzetes Ferrari stílusjegyeket, és nyer mégis saját karaktert.

Az egyetlen példányban létező autó érdekes, sötétnarancs-metál fényezést kapott, műszaki szempontból pedig nem tér el a széria F8-astól: annak a 720 lóerős, 3,9 literes biturbó V8-asa kerül bele, így valószínű, hogy a két autó menetdinamikája sem tér el érdemben.

A megrendelő személyét és a pontos vételárat sem ismerjük, de egyes becslések szerint egy ilyen egyedi autó szériagyártású alapokkal nagyjából 2 millió dollárba kerül, ami valamivel több, mint a hétszerese az F8-as utolsó ismert árának.