Életveszélyes előzések és büntetőfékezők a friss Pofátlanításban

2022.05.19. 09:03

Szeretném azt hinni, hogy a tapló büntetőfékezések, necces előzések, más prosztóságok ritkán fordulnak elő, csak felháborító mivoltuk miatt váltanak ki nagyobb visszhangot. A valóság azonban vélhetően az, hogy ezek az esetek gyakoribbak, mint gondolnánk, legalábbis hónapról hónapra simán meg tudja velük tölteni a Civil Pofátlan(tan)ítás videósorozat friss epizódjait a Budapesti Autósok Közössége. Íme, a rendőrséggel közös széria legújabb része:

A videóban előfordult több olyan necces előzés is, amelyekről beszámoltunk a Totalcaron. Ezekben az az igazán megdöbbentő, hogy nem figyelmetlenségről van szó, hanem igenis tisztában vannak azzal, hogy szabálytalan, sokszor ráadásul életveszélyes is, amit csinálnak. Elég, ha a másik autós megijed, rosszul reagál, hirtelen mozdulatokat tesz, és máris megvan a baj. Nehéz lenne egyet kiemelni a hasonlóak közül, de például a 2:45-nél feltűnő teherautós simán hazavihetné a tahósági vándorserleget, miután az előzni tilos tábla hatálya alatt az előzendő és a szembejövő személyautó utasait is veszélyezteti.

Szintén visszatérő türhőség a piroson áthajtás, de akadnak olyanok is, akik átcikáznak a kanyarodósávba, ahol éppen zöld a lámpa, majd onnan mennek tovább egyenesen, mintha így már nem is lenne szabálytalan. Sajnos a büntetőfékezők sem fogynak el, illetve annak az opelesnek is szívesen megismernénk a gondolatait, aki az érkező vonat előtt centiméterekkel gurul át a vasúti átjáróban, mintha nem lenne még elég ilyesféle baleset.

Forrás: Budapesti Autósok