Videón, ahogy fényes nappal ellopnak egy katalizátort

2022.05.19. 10:12

Lopás miatt emeltek vádat azzal a három férfival szemben, akik egy esztergomi gazdasági társaság telephelyén lopták le a katalizátorokat két autóról. Ezeket aztán eladták, a befolyt pénzt háromfelé osztották.

Az eset még szeptemberben történt, ráadásul a térfigyelő kamera is rögzítette az akciót. Nem szokványos módszert választottak, hiszen egy Bobcat 753 minirakodóval emelték fel a kocsikat, a videóban éppen egy Škoda Favoritot. Aztán flexszel kivágták alóla a kívánt alkatrészt. Később Esztergomban adták el egy ismeretlennek a katalizátorokat 30 ezer forintért, a pénzen osztoztak.

A férfiak a bűncselekmény elkövetésével a két autóban összesen több százezer forintos kárt okoztak, amely nem térült meg. Velük szemben két rendbeli, kisebb értékben, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt emeltek vádat, az ügyészség felfüggesztett börtönt és pénzbüntetés kiszabását kéri, valamint az egyik vádlott esetében a pártfogói felügyelet elrendelését. Emellett a kár megtérítéséről, a katalizátorokért kapott pénz elkobzásáról is dönthet a bíróság.

Forrás: ugyeszseg.hu