Rosszindulat csúcsra járatva: parkolás miatt panaszolták be a mentőket

2022.05.23. 15:24

Megdöbbentő bejelentést kapott az Országos Mentőszolgálat a napokban: egy férfi azt nehezményezte, hogy a Bem rakparton szabálytalanul parkoltak betegellátás közben. Az OMSZ az üzenetet (amelynek a helyesírásán most inkább ne is botránkozzunk meg) és az arra adott választ is közzétette közösségi oldalán. A panaszt jegyző F. Ákos – akibe a jelek szerint igen kevés empátia és tolerancia szorult – úgy érezte, csak azért állt meg így a mentő, hogy mindenki jól lássa, milyen fontos munkát végeznek.

mentos

A mentőszolgálat válaszából kiderül, hogy a parkolóhelyre ugyan valóban befért volna szabályosan is a mentőautó, ám ha úgy áll meg, az nagyban nehezítette volna az eszközökhöz való hozzáférést. Nem lett volna ugyanis elegendő hely a hordágy, a hordszék vagy éppen a board teströgzítő kivételéhez. Vagyis a beteg mozgatását, egyben elszállítását nehezítette volna a szabályos parkolás.

Hozzátették, hogy a mentő 36 percet várakozott a képen látható pozícióban, a kellemetlenségek miatt pedig elnézést kérnek, de vizsgálatot nem indítottak az ügyben, a gépkocsivezetőt sem hallgatták meg, ugyanis nem követett el semmilyen hibát.

Azt pedig már csak óvatosan fűzzük hozzá, hogy azért egy ennyire belógó mentőt nem olyan nagy feladat kikerülni. De ha még akadályozott is bárkit, inkább gondoljunk arra, hogy valakinek talán éppen az életét mentették meg ez idő alatt.

Forrás: Országos Mentőszolgálat