Mostantól csak a magyar autók kapnak olcsó benzint

2022.05.26. 15:30

2021. november 15-én fagyasztotta be a kormány a 95-ös benzin és a sima gázolaj árát a kormány, melynek értelmében 480 forintos literenkénti ár lehet a maximum. Ez a prémium üzemanyagokra nem vonatkozik. Az árstop miatt azonban egyre nagyobb számban jelentek meg a külföldről érkező autók, főleg a határ menti töltőállomásokra, ennek vet véget a kormány 2022. május 27-ével.

Péntektől ugyanis kizárólag a magyar forgalmi engedéllyel, magyar rendszámmal rendelkező autók tankolhatnak majd hatósági áron a magyarországi benzinkutakon. Ez nem jelenti azt, hogy a külföldi rendszámú autókat elhajtják a töltőfejektől, ők a továbbiakban csak piaci áron tankolhatnak. A Kormányinfón elhangzottak szerint erre az ellátási biztonság és a benzinturizmus visszaszorítása miatt van szükség. 

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!