Lexus-minőséget tűzött ki célul az Alfa Romeo

2022.05.29. 09:41

Az Alfa Romeo soha nem a megbízhatóságáról volt híres, erre a Giulia szedán és a Stelvio SUV sem cáfolt rá különösebben, az amerikai J.D. Power 2021-es megbízhatósági listáján a márka a 28. helyre került a 32-ből. Ezen szeretne változtatni a jövőben az Alfa vezérigazgatója, Jean-Philippe Imparato.

dynamic - Static (17)

A legújabb modelljük, a Tonale - SUV lévén - jó esélyekkel indul, a Comói-tó mellé szervezett tesztút kapcsán Imparato azt ígérte, hogy prémium termékként kezelik, minőségi mércének pedig a Lexust tekintik. "Biztos akartam lenni abban, hogy a Tonale az első naptól kezdve tökéletes minőséget képvisel, de azt is akartam, hogy a legmodernebb felhasználói felületet és digitális élményt nyújtsa." Hogy komolyan is gondolják mindezt, azt az is mutatja, hogy a kiváló minőség érdekében Imparato pár hónappal el is tolta a Tonale premierjét. 

A jelenlegi szűkös kínálat ellenére is úgy tűnik, hogy a Stellantis márkacsoportban nagy jövőt szánnak az Alfa Romeónak: 2024-ben egy a Tonalénál is kisebb SUV-t mutatnak be, a Giulia is utódot kap, igaz, már csak tisztán elektromos hajtással, de az BMW X5/7 kategóriájába is szánnak új modelleket.