Busz előtt büntetőfékezett, egy utas akkorát esett, hogy eszméletét vesztette

2022.06.01. 11:57

Egészen szürreális jelenetsor játszódott le Somogyban tavaly nyáron. Egy férfi gyalogosan haladt az úttesten, amikor a menetrend szerint közlekedő helyi járat elhaladt mellette. Emberünk ekkor úgy érezte, túl közel volt hozzá a busz, rendesen bepöccent, bepattant a közelben parkoló autójába, és az autóbusz után eredt. Annak rendje és módja szerint előadott egy büntetőfékezést is, aminek hatását a busz kamerája rögzítette.

Jól látszik, hogy a buszon ülő utasok is rendesen előrelendülnek a jármű vészfékezésekor, egy éppen leszálláshoz készülő idős ember viszont el is esett, hiába kapaszkodott. Ő annyira beverte a fejét, hogy még az eszméletét is elvesztette, később kiderült, hogy nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ahogy a Kaposvári Járási Ügyészség vádiratából kiderül, a vádlott, miután vélt sérelme miatt kocsiba ült, egy megállónál érte utol a buszt. Az úton szabálytalanul megállva trágár szavakkal szidni kezdte a sofőrt, majd 200 méterrel távolabb megállt az úttest jobb oldalán. Amikor a busz közvetlenül mögé ért, hirtelen elé kanyarodott, ezzel kényszerítve vészfékezésre a járat vezetőjét. Anélkül hajtott el a helyszínről, hogy a buszon utazó sértettek állapotáról meggyőződött volna, a megsérülő idős embernek segítséget nyújtott volna.

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést, pénzbüntetést és a járművezetéstől való eltiltást indítványozott vele szemben.

Forrás: ugyeszseg.hu