Pofátlanul előzött, pórul is járt a porschés

2022.06.02. 12:15

Az előzés elvileg nagy körültekintést igénylő manőver, mégis sokan vannak, akik úgy érzik, annyira fontos emberek, hogy a nagy sietség felmenti őket a KRESZ és a fizika szabályai alól is. Így járt a Porsche sofőrje is az alábbi videóban.

A felvétel Portugáliában készült, egy viszonylag szűk utcában haladnak az autók, nagyjából folyamatos a forgalom mindkét irányban. A kamerás autó előtt egy Opel Astra megy. 26 másodperc körül viszont feltűnik egy Porsche Panamera balról, amint meg akarja előzni a dashcames kocsit és az Opelt is. Csakhogy közben egy zebrához érnek, ahol történetesen gyalogos is van.

Ekkor a porschés megpróbál inkább visszahúzódni a két kocsi közé, de az Opel megállt a gyalogátkelőnél, a kamerás autó pedig beleszalad a Porsche jobb hátuljába. A hibás nyilván a Panamera vezetője volt, de azért az is furcsa, hogy a kamerás autó sofőrje mekkora késéssel reagálja le a helyzetet. Talán túlzottan az előzni próbáló sportautóval volt elfoglalva, így nem észlelte időben, hogy az Astra fékez.

Ha időben cselekszik, talán elkerülhető lett volna az ütközés, de mint a videóhoz tartozó hozzászólásokból kiderül, egy autószállító trélerről van szó, megpakolva. Nyilván teljesen más a fékútja egy ilyennek, mint a Porschénak, viszont az is igaz, hogy az ütközés pillanatáig nem nagyon figyelhetünk meg érdemi lassulást. A szerencse az egészben annyi, hogy nem sodorták el a gyalogost. Ja, és a porschés kapásból telefonnal a kezében pattan ki a kocsiból, szemre úgy fest, mintha éppen hívásban is lenne.

Forrás: IdiotsInCars