Megmutatták az elektromos Chevrolet Blazert

2022.06.14. 16:32

A Blazer nevet 2018-ban támasztotta fel a Chevrolet, most egy közepes méretű, benzines crossovert – afféle SUV-kombi öszvért – hívnak így. Az új képen azonban valami más látható: a teljesen új Blazer EV, amely a GM Ultium platformja köré épített villanyautó lesz.

blazerev

A képet a GM vezérigazgatója, Mary Barra tette közzé, és azt is kiírta mellé, hogy a részleteket július 18-án osztják meg az új típusról. Azt pedig a képre írták ki, hogy az új Blazer EV 2023 tavaszától lesz elérhető.

Jellegre egyébként ez is hasonló átmeneti jellegű jármű, mint az Észak-Amerikában négy éve kapható benzines Blazer: szabadidő-autónak alacsony, kombinak viszont magas, a terepjárókról kölcsönvett stíluselemekkel, de a terepjárók hasmagassága nélkül, egyértelműen aszfaltra való kerekekkel.

A Blazer EV fontos modell lehet a GM számára a villanyautó-gyártásra való átállásban: ez lehet az első elektromos hajtású típus a Chevrolet Bolt bemutatása óta, amellyel szélesebb közönséget céloznak meg.

Az év elején bemutatott Blazer és Equinox tanulmányok kapcsán 30 ezer dolláros árcéduláról esett szó, ami elég jól hangzik, hiszen alatta marad az amerikai autóvásárlók által átlagosan elköltött összegnek, ami jócskán 40 ezer dollár felett van mostanság.