Zebra Terv: három napig zebráknál tart ellenőrzést a rendőrség

2022.06.14. 14:52

Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottsága Zebra Terv néven indít akciót, ami a mai naptól, azaz június 14-étől három napon át, vagyis június 16-áig tart. Az Zebra Terv neve nem hazudik: a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környékén fognak fokozott ellenőrzéseket tartani. Az akció célja a baleset-megelőzés.

695805

Nem csak az autósokat, hanem a gyalogosokat is figyelik majd, hiszen nem csak az autósok szabálykövetésén múlhat egy baleset, a gyalogosnak is figyelnie kell. A rendőrség azt mondja, hogy testkamerás, drónos és civil autós ellenőrzésre is számítani lehet a napokban. A balesetmegelőzésen kívül az akció célja a figyelemfelhívás, hiszen egy autóval szemben egy gyalogos szinte teljesen védtelen.

w 8

Magyarországon az elmúlt időszakban átlagosan 2500 gyalogost ütöttek évente. Ezekből a balesetekből 150 volt halálos kimenetelű. Fontos megjegyezni, hogy a 2500 balesetből körülbelül 1000 volt a gyalogosok hibája. Ahogy azt is érdemes megjegyezni, hogy a balesetekből körülbelül 800 zebrán történik, pontosan ezért szentel ennek kiemelt figyelmet a rendőrség.

Via Police.hu