2022.06.21. 06:28

A Westfield nem nagy cég, mintegy 50 alkalmazottal dolgoznak, és 1983 óta összesen vagy 13 ezer autót készítettek. Korábban nem ment rosszul a bolt, de úgy látszik, valamit elszámolhattak az utóbbi néhány évben, mert a cég értékével összemérhető adósság gyűlt fel.

westfield 01

Az Autocar értesülései szerint a cég számláján csupán 26 ezer font maradt, mielőtt csődgondnokság alá helyezték volna, viszont 1,76 millió fonttal tartozik külső hitelezőknek.

Elvileg nem megoldhatatlan a helyzet: a cég raktárkészletének összértéke állítólag 2,2 millió dollárra rúg, azaz nem lehetetlen, hogy a hitelezőket akár teljes egészében kielégítsék, viszont a fennmaradáshoz valószínűleg szükség lenne egy új tulajdonosra, amely részben vagy egészben, de hasznosítani tudná a vállalkozást.

Mindenképp biztató, hogy nem csak a mostanság egyre kevésbé jövedelmező sportkocsigyártással foglalkozik a Westfield, de van egy önvezető járművek fejlesztésével foglalkozó részleg is, amely egyebek közt a londoni Heathrow repülőtér kijárata és parkolója közt járó önműködő járműveket is tervezte. Ez pedig olyan tevékenység, amely iránt manapság biztosan lesz érdeklődő: efféle fejlesztési tapasztalatért akár nagyobb autógyárak is hajlandók tisztességes összeget fizetni.