Fizetnél 15 milliót egy 30 éves Hondáért?

2022.06.25. 12:47

Vannak autók, amelyek már megszületésükkor igazi klasszikusok, legendák voltak. Aztán vannak olyanok, amelyek az évtizedek során váltak azzá. A Honda CR-X talán ebbe az utóbbi kategóriába tartozik, és egy-egy szépen megőrzött példány értékét jelentősen növeli, hogy kevés maradt fenn belőle ilyen állapotban, rengeteget szétrúgtak a nehéz lábú fiatalok.

E sorok írásakor idehaza alig találni ilyen autót a használtpiacon, ami akad, az meg foglalkozós állapotban is egymillió körül megy. A nemzetközi piacon akár húszezer euró, vagyis 8 millió forint környékén is elkérnek a legszebbekért. Aztán most felbukkant egy példány potom 40 ezer dollárért, ami jelenlegi árfolyamon akárhogy is számoljuk, bő 15 milla.

Az 1990-es évjáratú, tehát 32 éves autó nincs olyan makulátlan állapotban, mint az a példány, amely 17 kilométerrel az órájában került elő Portugáliában. Ez a mostani, piros CR-X Si már közel 20 ezret futott, a hátsó lökhárítón és a jobbos ajtón is akad egy kis hiba a fényezésén. Viszont sérülésmentes, amit dokumentumokkal igazolnak, jár hozzá a gyári paksaméta is, na meg vezetett szervizkönyv.

2018-ban került ahhoz a tulajhoz, aki most meghirdette. Azóta kicserélték a komplett vezérlését, vízpumpával együtt, a gyújtáskábeleket és az üzemanyagrendszerét is rendbe rakták. A kiszerelt gyári alkatrészek járnak hozzá az új gazdájának. És mielőtt azt gondolnánk, hogy ugyan már, ezt az autót senki nem veszi meg 15 milláért: az üzlet megköttetett, a CR-X elköltözött.

Fotók: Bring A Trailer