Sok traktor lesz az utakon mostanában

2022.07.03. 06:35

Itt az aratás időszaka, ezért valószínűleg megszaporodnak a mezőgazdasági gépek az ország útjain. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szeretné felhívni a figyelmet a jelenségre, ami a közlekedésben több résztvevőt is érint. Egyrészt kérik a mezőgazdasági járművek vezetőit, hogy mielőtt munkához látnak, ellenőrizzék a járművek műszaki állapotát, különös tekintettel a világításra, a kiegészítő eszközök rögzítésére és a fékrendszerre.

Továbbá érdemes megjegyezni, hogy ha egy traktor vagy más mezőgazdasági gép kihajt a főútra, és oda nagy mennyiségű szennyeződést hord fel, az rendkívül veszélyes lehet a többi közlekedőre nézve. Ezért mielőtt valaki kihajt a földről az útra, a járművet mindenki érdekében érdemes megszabadítani a sártól vagy bármi más szennyeződéstől.

Azt is kiemelték, hogy számítani lehet az ilyen járművek lassú tempója miatt feltorlódó kocsisorokra is. A rendőrség azt is kéri, hogy amennyiben előzésre kerül sor, azt fokozottan körültekintően tegye minden autós, különösen ügyelve az átlagosnál nagyobb oldaltávolságra is.

Forrás: Police.hu