Így lesz baj a piroson áthajtásból

2022.07.08. 12:28

Közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat azzal a nővel szemben, aki még tavaly júniusban hajtott át a piroson Kaposvár belvárosában, emiatt pedig a kereszteződésben egy furgonnal ütközött. A balesetről videót is közzétett az ügyészség, azt a képre (vagy IDE) kattintva lehet megnézni.

A videót a képre kattintva lehet megnézni
A videót a képre kattintva lehet megnézni

A 67 éves nő a vád szerint éppen édesanyját szállítva közlekedett Kaposváron, amikor egy forgalmas lámpás kereszteződésbe a tilos jelzés ellenére hajtott be Volkswagen Polójával. Jobbról szabályosan érkezett egy Ford Transit, amelynek sofőrje fékezett ugyan, de az ütközést elkerülni már nem tudta. A térfigyelő kamera felvételén a lámpákat ugyan pont nem látni, csak annyit figyelhetünk meg, hogy a gyalogosok számára már az ütközés után vált szabadra a jelzés azon az úton, ahol a furgon érkezett.

Az ütközés hatására a Volkswagen megpördült, és a kereszteződésen átsodródva egy parkoló autónak ütközött. A Polo utasa nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, több csontja eltört. A személyautó vezetőjével szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását és a járművezetéstől való eltiltás kiszabását indítványozta.

Forrás: ugyeszseg.hu