A BMW reagált az előfizetéses funkcióinak kritikáira

2022.07.18. 15:09

Bár az elmúlt években már többször felröppent a hír, hogy a BMW előfizetéses rendszerben kínálna néhány funkciót, a múlt héten azért hördült fel az internet, mert néhány piacon az ülésfűtésért kérnének havidíjat. A márka amerikai leányvállalata adott ki közleményt, amellyel a kedélyeket szeretnék lehűteni.

Kép: Csepreghy Dániel
Kép: Csepreghy Dániel

A közlemény pontosította az előfizetéses funkciók körét: meglévő hardverrel használható pluszokat jelentenek majd, így például a vezetéstámogató rendszer kameráját lehet havidíj ellenében normál fedélzeti kameraként használni.

Fontosnak találták egyértelműsíteni: azokért a funkciókért, amelyeket az autó vásárlásakor megrendeltek, később természetesen nem fognak átkerülni a fizetéses rendszerbe. A BMW "Functions on Demand", azaz "Igényelhető funkciók" olyan prémium kiegészítőket jelentenek majd, amelyek gyárilag beépített szenzorokat és online adatot használnak.

Szintén példaként említették, hogy az USA-ban értékesített BMW-k 90 százalékát eleve ülésfűtéssel kérik, ami azt jelenti, hogy gyártás szempontjából jobban megéri majd a BMW-nek minden autót eleve felszerelni a szükséges alkatrészekkel, majd igény szerint aktiválni.

Forrás: TheDrive