Autós üldözés után egy 7. emeleti korlátról lógott a drogos sofőr

2022.07.22. 14:20

Közúti veszélyeztetés, cserben hagyás, ittas, illetve bódult állapotban elkövetett járművezetés, kábítószer-birtoklás. Egész komoly bűnlajstrom, és ezt mindet egy 23 éves férfinak sikerült összegyűjtenie. Június végén a Váci úton száguldott jogosítvány nélkül, alkoholos és kábítószeres befolyásoltság alatt, Audijában még hárman utaztak rajta kívül. Az esetről készült videót az alábbi képre  vagy ide kattintva lehet megnézni az Ügyészség oldalán.

uldozes

Az egyik kereszteződésben szabálytalankodott, ezért akartak vele szemben intézkedni a rendőrök, ám ő inkább menekülni kezdett. 100-130 km/h-s sebességgel cikázott a forgalomban, a záróvonalat átlépve a szembejövő oldalra is áttért, több jármű vezetőjét sávváltásra, fékezésre kényszerítette.

A menekülésnek az vetett véget, hogy nagy sebességgel a padkának ütközött, ettől mindkét első kerekén defektet kapott. Utasait hátrahagyva egy társasházhoz futott, ahol egy hetedik emeleti lakás teraszkorlátján ülve öngyilkossággal fenyegetőzött. Végül elfogták a rendőrök. Mint kiderült, néhány nappal korábban szintén bódult állapotban vezetve okozott balesetet a XIX. kerületi Ady Endre úton, de megállás nélkül elhajtott, hogy nem sokkal később a X. kerületben is ütközzön. A másik autó itt a csattanás következtében a járdára hajtott, ott egy fának csapódott, de a drogos sofőr innen is elszelelt.

Az ügyészség vele szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint a közúti járművezetéstől való végleges eltiltást indítványozta.

Forrás: ugyeszseg.hu