60 új BMW-t vert össze egy leszakadt felsővezeték

2022.07.25. 13:09

Mintegy hatvan vadonatúj BMW-t vert össze egy leszakadt felsővezeték vasúti szállítás közben. Az autókat a dingolfingi gyárból indították útnak nem sokkal korábban, a nagyjából 30 kilométerre fekvő Landshutnál történt a baleset.

A rendőrségi szóvivő szerint a hőségnek is köze volt ahhoz, hogy a felsővezeték elpattant. A vastag rézhuzal teljes erővel csapódott a szerelvény felső szintjén szállított személyautóknak, amelyekben jelentős károkat okozott. Bár a fenti videón nem látszik annak mértéke, ez nem intézhető el egy szimpla újrafényezéssel: a BMW-k szélvédője betört, több elemébe valósággal belevágott a vezeték, különböző mértékben károsodtak a kocsik.

Képeket a Der Eisenbahner Facebook-oldala tett közzé:

Az esetnek további következményei is vannak: mivel a szállítás megállt, a gyár területén pedig nem tudták volna megoldani a további legyártott autók tárolását, így az összeszerelést is leállították. A hírek szerint kedden indulhat újra a termelés Dingolfingben. A felelősség kérdése egyelőre nem tisztázott. Bár a videó és a kapcsolódó cikkek alatti hozzászólásokban többen is felvetik, miért nem állt meg a mozdonyvezető, azt azért fontos tudni, hogy egy ekkora szerelvény megállítása a síneken nem megy egyik pillanatról a másikra.

Az eset miatt a vasúti közlekedésben is voltak fennakadások az érintett szakaszon.

Címlapkép: Der Eisenbahner