Jön az új 911 GT3 RS, már az is megvan, mikor

2022.07.26. 16:12

Augusztus 17-én mutatja be az új 911 GT3 RS-t a Porsche. Kétségkívül az év egyik legjobban várt autójáról van szó, a kőkemény sportkocsinak még a márka fanatikusai körében is külön rajongótábora van. A gyáriak szerint a korábbi változatoknál is versenypálya-orientáltabb lesz. Egyelőre egy kedvcsináló képet adtak ki, de az információkkal nem bántak bőkezűen.

S22 3365 fine

Az új GT3 RS-ben is megtartják a négyliteres, hathengeres szívó bokszermotort, ami a kiadott közlemény szerint eddig is bizonyított a maga közvetlen gázreakciójával és erejével. Most hozzávetőleg 500 lóerőről beszélnek, és mivel az aktuális változat 510 lóerőt tud, végeredményben azzal azonos szintre, esetleg néhány lóerőnyi különbségre számíthatunk.

Sokkal inkább az aerodinamikára és a futóműre koncentráltak, de ezek részleteiről sem sokat tudni. Annyi biztos, hogy a kerékjárat-szélesítéseknél jókora légbeömlők kaptak helyet. Inspirációért a 911 RSR és a GT3 R GT versenyautókhoz nyúltak, azok egyes aerodinamikai megoldásai köszönnek vissza. Az új GT3 RS 17 másodpercet vert elődjére a Nürburgringen.

A sportkocsi bemutatóját augusztus 17-én délután öt órakor tartják az online térben.