Ellopták a negyedmilliárdos Ferrarit, de kapásból össze is csukták

2022.07.29. 12:23

Nem járt jól az a kanadai úr, aki leparkolta a Cliff House hotel parkolójában a Ferrari 812 GTS-ét, ugyanis ellopták. Itt még kinézhetett volna egy közepes happy end, ha sértetlenül előkerül az autó, de ez végül nem így lett. A Ferrari értő kezek hiányában nem sokáig húzta: nem sokkal azután, hogy ellopták, szépen össze is csukták. Ez talán nem olyan meglepő, hiszen, ha valaki nincs hozzászokva egy közel 800 lóerős sportautó teljesítményéhez, annál hamar szétszaladhatnak a lovak.

Az autót egy szombati nap éjjelén lopták el a Cape Neddickben található hotel parkolójából és vasárnap hajnalban találták meg York környékén, akkor már csúnyán lezúzva. A rendőrség azt mondja, hogy kevés ilyen autó fordul meg azon a környéken, ezért valószínűleg valaki már korábban szemet vethetett rá.

Valószínűleg a Ferrari kulcsát a hotelből lophatták el, utána pedig simán kihajtottak az autóval a parkolóból. A rendőrség nagyjából eddig jutott, az elkövetőt – vagy elkövetőket – ugyanis még nem sikerült azonosítaniuk. Egyelőre annyira kevés információval rendelkeznek, hogy felajánlottak 1000 dollár, vagyis közel 400 ezer forint nyomravezetői díjat annak, aki érdemi infóval tud szolgálni az esetről.

A 812 GTS tulaja azt mondta a rendőrségnek, hogy az autója értéke nagyjából 700 ezer dollár, vagyis körülbelül 277 millió forint. Mostani állapotában ez az összeg nyilván jóval kevesebb. Jelen pillanatban a tulaj elég nehéz helyzetben van, hiszen a Ferrari már nem vesz fel rendeléseket 812 GTS-re, így nehéz lesz pótolni a sérült sportautót. Az nem derült ki, hogy javítható-e a Ferrari vagy annyira megsérült, hogy nem lehet biztonsággal újra a forgalomba engedni.

Forrás: The York Police Department

Ha néznél egy olyan Ferrarit, ami egyben van: