Megröptették a Lambót, aztán bezörgettek vele egy házba is

2022.08.05. 15:04

Még mindig elég sok olyan ember van, akinek több pénze van, mint agya. Ezt azért merem biztosan állítani, mert olyan nem túl bonyolult összefüggéseket se raknak össze néhányan fejben, hogy a stoptáblánál simán előfordulhat, hogy meg kell állni és elsőbbséget kell adni egy másik autónak.

Screenshot 2022-08-05 at 14.48.16.png

Itt a remek példa: jön a pilóta a Lamborghini Urus-szal full támadásban, a hely adottságaihoz képest legalább tripla tempóval, majd ugyanezzel a tempóval behajt a kereszteződésbe, ahol egy jól látható stoptábla védi a keresztben érkezőket. Van olyan, hogy ilyenkor pont nem jön senki, de a Lambo sofőrjének nem volt szerencséje, mert teljes erővel pont eltalált egy szerencsétlen másik autót, aki épp arra járt.

Az ütközés erejétől az Urus oldalra fordult és pechjére pont úgy, hogy a két jobb kereke megakadt a padkában, ami miatt az autó többször megpördült a levegőben, majd becsapódott egy házba, aztán pedig ki is gyulladt. Pontos adatokat nem ismerünk, de a teljes anyagi kár igen jelentősnek tűnik.

Screenshot 2022-08-05 at 14.35.48.png

A floridai eset tanulsága egyértelmű és egyben szomorú, hogy ezt külön ki kell emelni: a stoptáblánál meg kell állni. Mindig.

Via: WPLG Local 10, Road and track