Kéne egy 60 éves Porsche félmillió alatt?

2022.08.06. 14:28

Ha valami öreg és a Porsche márkajelzés is szerepel rajta, akkor általában nincs az a helyzet, amikor olcsó is lesz. De akkor miért lehet most megvenni egy öreg Porschét félmillió alatt? Hát azért, mert ez nem egy autó, hanem egy szánkó. Annak viszont csodás.

A Sport Toboggant a Porsche 1964-ben készítette, méghozzá gyerekeknek. A márka a 60-as években kezdett kísérletezni az üvegszállal – például akkoriban a 904-es versenyautójuk kaszniját készítették ebből az anyagból – és ha már úgyis kéznél volt minden, elkezdtek szánkókat készíteni. A prototípust maga Ferdinand Porsche tesztelte a családjával és úgy tűnik, hogy bevált, ugyanis elkezdték sorozatban is gyártani.

Ez a konkrét darab szenzációsan néz ki: a formája, a sötétkék színe és a kockás párna is hibátlanul tükrözi a kor stílusát. Természetesen egy nagy Porsche embléma is jutott az elejére. Ha neked is bejön a hibátlan állapotúnak tűnő gyűjtői csemege, akkor még pár napig van esélyed megvenni. Még egy bekeretezett újságcikk-gyűjtemény is jár hozzá, ami a szánkóhoz hasonlóan remekül néz ki.

A szánkót a Bonhams aukciós házhoz tartozó The Marketen árulják és augusztus 13-ig még bárki licitálhat. Jelenleg 300 dolláron, vagyis körülbelül 116 ezer forinton áll a licit, de ennél valószínűleg jóval drágábban kel majd el a Porsche Sport Toboggan. 800 és 1200 dollár közötti összeget várnak érte, ami jelenlegi árfolyamon körülbelül 310 ezer és 465 ezer forint között van.

Via: The Market