A Tesla Model Y a legkeresettebb Európában

2022.08.08. 16:40

Jelenleg nagyon jól állnak a Tesla eladásai Európában, ami a felső középkategóriás hobbiterepjárókat illeti. Ez a modelljük konkrétan a Model Y, ami 2022 első felét nézve a legkeresettebb típus a közepes prémium SUV-k között. A tavalyi év piacvezetőjét, vagyis a Mercedes GLC-t is megelőzte. Szóval úgy tűnik, hogy a Tesla nagyon eltalálta, mi kell a népnek.

Annyira szalad az amerikai márka szekere, hogy reális esély van arra is, hogy a Model Y előnye az év végéig kitartson. Tovább árnyalja a helyzetet, hogy ez az összehasonlítás nemcsak az elektromos modellekkel állítja szembe a Teslát, hanem minden létező – benzines, dízel, hibrid, elektromos – hajtásúval. Ilyen szempontból pedig az eredmény még nagyobb szó.

Tehát a kereslet megvan, és egyelőre úgy fest, hogy a gyártás tudja tartani ezzel a lépést. A Mercedes GLC-t egyébként csak egy hajszállal előzte meg a Model Y, a többi konkurensre viszont sokat rávernek. Model Y-ból közel 418.00 darab kelt el, amit szorosan követ a GLC 40.500 darab eladott példánya. A harmadik helyezett jelenleg a BMW X3, de abból már csupán 31 ezer darab fogyott fél év alatt.