Közel 100 benzinkúton fogyott már el az üzemanyag

2022.08.08. 19:36

Mintegy száz hazai benzinkúton egyáltalán nem lehet tankolni jelenleg, elfogyott ugyanis az üzemanyag. Erről Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője beszélt az ATV-nek. Hozzátette: ezek a töltőállomások azért nem üzemelnek, mert nem kapnak üzemanyagot.

DSC8789

A csatorna híradójában megszólaltatták az egyik balassagyarmati benzinkút üzemeltetőjét. Ő azt mondta, legutóbb pénteken este kaptak szállítmányt, ami viszont pillanatok alatt elfogyott. Az erre a hónapra szánt mennyiség felét már eladták, és nem tudják, ha újra rendelnek, mikor és mennyit kaphatnak.

A híradó megkérdezett egy szakértőt is, aki szerint a cégek saját hatáskörben dönthetnek bizonyos korlátozásokról. Így állítólag akad már olyan szabolcsi falu is, ahol legfeljebb nyolcezer forintnyi benzint vagy gázolajat lehet vételezni. Egyébként a holtankoljak.hu adatai alapján szerdától a 95-ös benzin literenkénti piaci ára 20, a gázolajé 15 forinttal csökken, így előbbi 671,9, utóbbi pedig 722,9 forintba kerül azoknak, akik nem a 480-as hatósági árat fizetik.

Forrás: ATV