Így zúzd le a Mercidet már az első métereken

2022.08.11. 13:16

Az élet tele van olyan kérdésekkel, amelyekre nem könnyű választ adni. Többek között ilyen az is, hogy ki adott ennek a nőnek jogosítványt? – teszi fel a kérdést a Carscoops újságírója egy Redditen közzétett videó kapcsán.

Névtelen

A felvételt látva a kérdés teljesen jogosnak tűnik. Egyszerű kiállásnak indul a jelenet, ami azonban ezután következik az a tragikomédia magasiskolája: a sofőrnek alapesetben annyi dolga lenne, hogy a kormányt egyenesbe állítva hátra tolasson, végül balra kormányozva egyenesbe hozza a kocsit és elhajtson. A valóságban nem ez történik.

A hölgy tökéletesen kezd neki a feladatnak, de mivel nem egyenesíti ki a kereket, beleütközik a kocsi mellett lévő mosógépbe. A csattanásra megáll, de ahelyett, hogy korrigálna, inkább kiszáll és felméri a keletkezett kárt, majd arrébb taszajtja a mosógépet. Ezt még néhányszor eljátsza, az utolsó igazítás azonban olyan jól sikerül, hogy a kocsi kiszabadul a szorításából és elkezd hátrafelé gurulni.

S ha már tragikomédiaként jellemeztük a jelenetet, lássuk a kabaré részét: a sofőr a jármű után fut, ám ahelyett, hogy néhány zúzódást kockáztatva bevágódna az első ülésre és fékezne, inkább az autó ajtajába kapaszkodva próbálja megállítani azt. Nem sikerül neki, így az autó egy házfalnak csapódik. Hogy ezután mi történt, azt nem tudni, de az autó legalább megállt.