Mike Tyson egykori Ferrarija eladó, az ára is ütős lehet

2022.08.12. 12:51

Az egyetemes boksztörténelemnek kétségkívül az egyik legnagyobb alakja Mike Tyson. A korábbi nehézsúlyú világbajnokot persze nemcsak zseniális képességei és eredményei, ringen belül és kívül is lehengerlő stílusa miatt ismerik sokan, voltak nevezetes balhéi is. Két végén égette azt a bizonyos gyertyát, és közben az élvezeteket sem sajnálta magától. Így természetesen Ferrarija is volt. Az F50-est pár éve már árverezte egyszer az RM Auctions, most pedig újra eladó.

Fotó: The Ring Magazine/Getty Images
Fotó: The Ring Magazine/Getty Images

A 104220-as alvázszámú példány 1996 februárjában gördült ki az olasz gyárból, és 2001-ig tartotta meg, amikor is az Infospace-társalapító Kevin Marcusnak adta tovább. Az ikonikus, Rosso Corsa fényezésű sportautó persze nemcsak a Tyson-szál miatt, hanem alanyi jogon is roppant értékes, hiszen mindössze 55 darabot szántak a típusból az észak-amerikai piacra. A közelmúltban átesett egy teljes szervizen, így makulátlan állapotban várja új tulaját.

Az utóbbi években több gyűjtő kezén is átment az F50-es. Legutóbbi gazdája mintegy 75 ezer dollárt, azaz csaknem 30 millió forintot költött az átfogó szervizre és tökéletesítésre, ebbe belefért az új kuplung, egy szett gumi, első futómű-revízió, és a beltér felújítása is. Már amennyire egyáltalán fel kellett újítani egy 9966 kilométert futott sportkocsi belsejét. Egyébként az F50-et 4,7 literes, 520 lovas V12-essel szerelték, 3,9 másodperc alatt van százon, és megfutja a 325 km/h-t.

Persze a befektetett összeg minden bizonnyal alaposan megtérül: 4,5-5,5 millió dollár, azaz 1,7-2,1 milliárd forint körüli pénztömeget kell megmozgatnia annak, aki hazavinné. Ez egyben azt is jelenti, hogy 2017 óta úgy a két-háromszorosára emelkedett az értéke.