886 lovas, elegáns sportkocsi lesz a Polestar 6

2022.08.17. 10:49

Márciusban mutatta be az O2 tanulmányautót (ez látható a képeken) a Polestar, júliusban pedig már arról beszélt Thomas Ingenlath vezérigazgató, hogy kimondottan szívesen látná viszont szériamodellként is. Akkor még úgy fogalmazott a cégvezető, hogy döntés csak később születik erről – ez a pillanat a jelek szerint most jött el.

Az Autocar beszámolója szerint 2026-ra készülhet el a sorozatgyártású átirat az O2 koncepcióból, és az nem lesz más, mint a Polestar 6. Egy nyitható keménytetős sportkocsi, amely a Polestar 5-tel osztozik a ragasztott alumínium karosszéria elemein. Ennek különlegessége, hogy kisautós tömeg mellett hozza a sportautókra jellemző merevséget.

A hajtásrendszer is éppúgy 800 voltos rendszerfeszültségű lesz, a két villanymotor összteljesítménye várhatóan 886 lóerő körül alakul. Ez jó eséllyel egy nagyobb teljesítményű hátsó, és egy szerényebb első motorból adódik össze, így az összkerékhajtást sem kell nélkülözni. A 0-100-as gyorsuláshoz kábé 3,2 másodpercre lehet szükség, a végsebesség 250 km/h.

A teljes bemutatásra és vele a részletes specifikációkra még várni kell, hiszen 2026-ra készülhet el a végleges Polestar 6. Igaz, az Egyesült Államokban már lehet előrendelni, potom 25 ezer dollár, azaz 10 millió forint körüli foglaló fejében. A leggyorsabbak az LA Concept nevezetű limitált kivitelből kaphatnak majd.