Szigorítanák a szupersportautók vezetését Ausztráliában

2022.08.25. 06:13

Kiegészítő tréningekhez és összességében szigorúbb feltételrendszerhez kötné a szupersportautók vezetését Ausztrália egyik szövetségi állama. Dél-Ausztrália miniszterelnökének bejelentése értelmében ahhoz, hogy a leggyorsabb és legerősebb sportkocsikat is vezethesse valaki, a motorosokhoz és kamionosokhoz hasonlóan összetettebb képzést kellene teljesíteni. Betiltanák továbbá a kikapcsolható kipörgésgátlót, a halálos baleset okozásával vádolt sofőrök pedig az ügy lezárásáig semmiképp nem vezethetnének.

Fotó: 9news.com.au
Fotó: 9news.com.au

Peter Malinauskas szerint a dél-ausztráliai rendőrség és a legfőbb ügyészség szorosan együtt dolgozik majd azon, hogy az elfogadhatatlan járművezetői magatartás miatt bekövetkezett halálesetekkel kapcsolatos büntetőjogi törvények módosuljanak.

A szigorítás szükségessége amúgy a 15 éves Sophia Naismith halála kapcsán merült fel, akit 2019-ben egy kínai étterem előtt ütött el egy Lamborghini. Az autó vezetője, Alexander Campbell ugyan a baleset után bűnösnek vallotta magát, azonban nemrég felmentették.

Az új jogszabályt a tervek szerint év végén terjesztik a parlament elé, de Malinauskas a szuperautó-tulajdonosok ellenállására számít. A döntéshozók körében ugyanakkor úgy tűnik, teljes az egyetértés, tehát komoly változásokra kell számítani.

Kép forrása: 9news.com.au