Csillagos belépőmodell a kempingezés szerelmeseinek

2022.08.29. 06:03

A Mercedes-Benz a düsseldorfi Lakóautó Kiállításon mutatta be a Marco Polo modellcsaládba tartozó új belépőmodelljét. Valójában nem új modellről van szó, a Mercedes-Benz T osztályt ugyanis egy Marco Polo modul névre keresztelt kiegészítővel alakítják lakóautóvá.

A Marco Polo modul alapáron egy 2 személyes fekhelyet nyújtó egységből áll, amit egy konyhai egységgel lehet kiegészíteni. Az egész modul könnyen kiemelhető az autóból, így a hétköznapokon kihasználható marad a T osztály csomagtere, a hétvégi kiránduláshoz pedig pár perc alatt lakóautóvá alakíthatjuk az autót.

A 115 cm*200 cm-es ágy a csomagtartóba helyezett modulból előre, az utastér felé nyitható ki. A kényelmes alvásról a jó minőségű matracon túl az ablakok elé helyezhető sötétítőfüggönyök, illetve a lehúzott első ablak és az ablakkeret közé tehető, szúnyoghálóval és beépített ventilátorral ellátott kiegészítő gondoskodik.

A konyhai egység egy fiókos szekrényt jelent, amibe 12 literes víztartállyal ellátott mosogatót, 15 literes hűtődobozt és gázzal működő főzőlapot is építettek a mérnökök, emellett pedig az evőeszközöknek és egyéb konyhai eszközöknek, élelmiszereknek is tárolóhelyet nyújthat. Az elkészített ételt a második üléssor elé rögzíthető asztalnál fogyaszthatjuk el. Az asztalt a szabad térben is használhatjuk a csomag részét képező két kempingszékkel.

A Marco Polo modult a Brabus gyártja majd bottropi üzemében. A Mercedes-Benz 2022. végétől vesz fel megrendeléseket a kiegészítőre, aminek listaárát ezzel egy időben fogják bejelenteni, a szállítások 2023. második félévében kezdődnek.

Forrás: Mercedes-Benz AG