Gigantikus púppal a géptetején tesztelik a 7,3 literes Mustangot

2022.08.30. 06:02

Már idén márciusban elkezdtek keringeni a képek egy olyan Mustangról, aminek hatalmas, fura alakú dobozt szereltek a motorháztetejére. Egészen eddig csak találgatni lehetett, hogy mi lapul a rejtélyes púp alatt, most azonban ez megváltozott. A Ford munkatársa, Mark Wilson árulta el REVan Evan Youtube-csatornáján, hogy annak volt igaza, aki a 7,3 literes V8-asra tippelt.

Forrás: REVan Evan
Forrás: REVan Evan

A Godzilla becenevű motor egyébként nem túl sportos darab és nem is ilyesmi autókba szokták szerelni alapesetben. A 7,3 literes, nyomórudas V8-ast elsősorban nagyobb méretű pickupokba szokták szerelni és teljesítménye is jócskán elmarad attól, amit a Mustangokban mostanában megszoktunk. Ráadásul itt épp egy Shelby GT350 orrában van, ahol hatványozottan szokatlan választásnak tűnik.

Forrás: REVan Evan
Forrás: REVan Evan

Az szinte biztos, hogy nem készül majd ilyen motoros Mustang. A héthármas mérete és karaktere egyáltalán nem adja ki egy sportautóhoz. A megfejtés valószínűleg az, ami általában ilyenkor lenni szokott: az ilyen furának tűnő összvér-autók esetén általában az a megoldás, hogy így szoktak tesztelni különböző műszaki megoldásokat.

Ilyenformán egyébként szinte mindegy, hogy milyen az autó külseje, hiszen a műszaki tartalom tesztelésénél ez lényegtelen. Sőt, a motoron kívül bármi más, nem látható részlet is eltérhet egy Shelby Mustang műszaki részleteihez képest. REVan Evan videójában egyébként kipróbálják ezt a Mustangot, érdemes azt is megtekinteni.

Forrás: REVan Evan Youtube