Rejtélyes körülmények között meghalt a Lukoil alelnöke Oroszországban

2022.09.01. 12:45

Az elmúlt időszakban több rejtélyes haláleset is történt Oroszországban. Főleg befolyásos üzletemberek haltak meg gyanús körülmények között. Szeptember elsején a Lukoil alelnöke, Ravil Maganov hunyt el, méghozzá elég különös módon: a 67 éves üzletember kizuhant egy moszkvai kórház hatodik emeletéről.

BFALU20220313154

Normális körülmények között is furcsa egy ilyen haláleset, azonban azt érdemes tudni, hogy Maganov a második vezető a Lukoilnál, aki az elmúlt időszakban életét vesztette. Májusban Alekszandr Szubbotyin halt meg, ő is a Lukoil egyik vezetője volt, igaz, májusban már nem dolgozott a cégnél. A vállalat egyébként Oroszország második legnagyobb olajtermelő cége.

Ravil Maganov halálával kapcsolatban az orosz Nyomozó Bizottság előzetes vizsgálatot indított. Az üzletember azért volt kórházban, mert súlyos szív- és érrendszeri betegséget diagnosztizáltak nála. Egy orosz lap, a Kommerszant úgy tudja, hogy a Nyomozó Bizottság szerint a súlyos betegsége miatt öngyilkosságot követhetett el az üzletember.

A Lukoil is reagált: mint írják, Maganov betegség miatt hunyt el. Kiemelték, hogy Maganov, aki olajkezelőként kezdte a pályafutását, sok munkával jutott el a pozíciójába. Hozzátették, hogy az üzletember nagyon sokat tett a Lukoil fejlődéséért.

Forrás: Index