Hekkerek okoztak dugót Moszkvában

2022.09.05. 14:40

Az orosz autómegosztó applikáció, a Yandex Taxi segítségével okoztak óriási dugót hekkerek Moszkvában: több tucat taxit rendeltek egy helyre egy időben, amivel a helyszínre vezető Kutuzovsky Prospekt nevű sugárutat sikerült a szokásosnál is jobban beakasztani. 

Forrás: Twitter
Forrás: Twitter

Az eset szeptember elsején történt, a The Verge-nek nyilatkozó yandexes szóvivő, Polina Pestova szerint a hekkerek az egész szolgáltatást próbálták megroppantani azáltal, hogy tömeges rendelést adtak le több tíz, más források szerint a cég teljes flottájára, a célállomás Fili városrész, egész pontosan a Hotel Ukraina volt. Az eredmény egy körülbelül egy - a Daily Star cikke szerint két - óráig tartó dugó lett az egyébként is zsúfolt városban: Moszkva a világ második legtöbb dugóját produkáló városa. A Yandex az eset nyomán az efféle támadásokat felismerő algoritmusát továbbfejlesztette.

Az incidensért az Anonymus csoport vállalta a felelősséget, elmondásuk szerint egy lazán szervezett ukrán hekkercsoporttal együttműködve vitték véghez az akciót, ami része az ukrajnai háború miatt Oroszország ellen indított támadássorozatnak.

Forrás: The Verge