Autómárkák tisztelegnek a II. Erzsébet királynő előtt

2022.09.10. 14:29

Ahogy azt korábban megírtuk, 70 év uralkodás után 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet királynő. A brit uralkodó mindig is szívesen vezetett, kedvelte az autókat - korábban a hadseregben sofőrnek és szerelőnek is kiképezték.

Az autógyárak kifejezve hálájukat, különböző módon tisztelegnek előtte, melyekből összegyűjtöttünk néhányat.

Jaguar Land Rover az alábbiakat tette közzé honlapján:

„A Királynő halála mindenkit nagyon mélyen érintett a Jaguar Land Rovernél, őszinte együttérzésünket és részvétünket fejezzük ki a Királyi Család tagjainak.

A Királynővel való együttműködésünk rendkívüli büszkeséggel töltött el minden Jaguar Land Rover munkatársat.

Mint a leghosszabb ideig trónon lévő brit uralkodó, a Nemzetközösség feje, több mint 600 jótékonysági szervezet támogatója és természetesen mint anya, nagyszülő és dédszülő, a Királynő igazán kimagasló példaképként szolgált mindannyiunknak. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy nemrégiben aktív szerepet játszhattunk a trónra lépés Platina Jubileumán.

Ez csak egy a számtalan felejthetetlen emlék közül, melyek a Királyi Családdal fennálló hosszú együttműködésünkhöz kötődnek és melyekre nagyon büszkék vagyunk. Hiányozni fog nekünk a Királynő vezető személyisége és ereje, mellyel a számtalan társadalmi változást hozó évtizedek során folytonosságot, stabilitást és inspirációt adott országának.”

Aston Martin

Aston Martint mélyen elszomorítja Őfelsége, a királynő halála.

A királynő életét a közszolgálatnak szentelte, és hosszú uralkodása alatt a brit kultúra, a vállalatok és az innováció szenvedélyes bajnoka volt. Megtiszteltetés számunkra, hogy 1966-ban ellátogatott az Aston Martin gyárba.

Gondolataink és részvétünk a királyi családdal, valamint az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség népével ebben a nehéz időszakban.

Audi

Az Audinál mindenki mély szomorúsággal értesült Őfelsége, a királynő haláláról. Mélységesen hálásak vagyunk a nemzetért végzett több mint 70 éves rendkívüli szolgálatáért. Őszinte együttérzésünk a királyi családnak.

Bentley

A Bentley Motors minden tagja mély szomorúsággal értesült Őfelsége, a királynő haláláról. Egy igazán figyelemre méltó nő volt, aki több mint 70 éven át az Egyesült Királyságnak és a közjólétnek szentelte életét. Egy kicsit most megállunk, elgondolkodunk, és szívből jövő hálánkat fejezzük ki a királynő történelmi uralkodásáért, amely inspirációt jelent az elkövetkező generációk számára is. Őszinte együttérzésünk a királyi család felé.

Rolls-Royce

Egyesülve Nagy-Britannia, a világ népeivel gyászoljuk Őfelsége, II. Erzsébet királynő halálát. A nemzet és családja iránti elkötelezett szolgálata és az emberség legmagasabb eszményét képviselte.

Számunkra a Rolls-Royce otthonában Őfelsége volt az egyetlen brit uralkodó, akit valaha is fogadhattunk, és halálát mindannyian mélyen átérezzük. Az Igazgatóság és a Rolls-Royce világközössége nevében ezúton fejezem ki őszinte és szívből jövő részvétünket a királyi családnak.

Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce Motor Cars vezérigazgatója