Ilyen lesz a Hyundai olcsó kisautója, a frissített i10

2022.09.21. 11:41

Nagyon fontos szereplő a Hyundai i10 az európai piacon, elsősorban nyilván az olcsósága miatt. A jelenlegi modell 2019 óta létezik, hivatalos alapára 4,5 millió forint körül alakul, de még a raktárról megvásárolható példányok is felbukkannak 5 millió alatt. Lehet, hogy nem sokáig lesz ez így, ha a közelgő facelift a szokásos, 2022-es áremelkedést is hozza magával.

A jelenlegi i10 egyik legjobban felismerhető formai jegye a hűtőmaszkba épített nappali menetfény, ez most még egy kissé esetlen, kör alakú fényszóró, amit mintha utólag tett volna rá valaki, a frissítés után viszont négy-négy szegmensből álló, a drágább Hyundai-modellekére emlékeztető menetfény lesz. Az autóról készült vízjeles képeket a Motor1 oldalán lehet megnézni,  a mi cikkünkben a jelenlegi i10 látható.

A menetfény tehát nem kerül be a fényszóróba, azt viszont nem tudni, hogy a fő lámpatesteken variálnak-e valamit, mivel egy hálós ponyva takarja a külső részleteket. Ugyanígy nem derül ki, hogy érkezik-e új külső kilincs, vagy bármilyen, mellékes formai elemen változtatnak-e.

Az ablakok kialakításából és az autó általános formájából viszont látni, hogy ez tényleg csak egy kisebb frissítés az eredeti modell alapjain. A tesztpilóta a képeken látható módon nagyon takargatta a műszerfalat, ami alapján a beltérben is várhatunk némi újdonságot. Egy biztos: ha az i10 megtartja a kedvező fogyasztását és a nagyon vonzó árcímkéjét, akkor továbbra is nagyon népszerű marad, nem csak az európai, de az ázsiai és az afrikai piacok egy részén egyaránt.