Bátyjának, unokaöccsének, majd barátjának hazudta magát a kitört kerekű Ford piás vezetője

2022.09.22. 12:09

Biztosan sokan emlékeznek még arra a transporteresre, aki júniusban a Boráros tértől egészen Csepelig küzdötte a kisbuszt gumi nélkül, a puszta felniken. Most úgy fest, lett egy követője is, bár a felállás egy kicsit más: a Ford Focusnak még a kereke is kitört, bár azt kezdetben nem lehetett tudni, a mutatványnak pontosan melyik szakaszában.

A zuglói körzeti megbízottak egy bejelentés után érkeztek az M3-kivezető melletti területre, ahol tényleg meg is találták a telefonban elmondottaknak megfelelően baleset nyomait viselő autót. A Ford Focus kerekei kitörtek, azokról a gumik is lefordultak. Az autó az aszfaltot is felszántva jutott el idáig, majd sorsára hagyták. Az egyenruhások a nyilvántartás segítségével azonosították a Focus tulaját, majd elkezdték keresni – vagy őt, vagy a sofőrt. Végül egy benzinkúton botlottak B. Richárdba.

A 25 éves férfi elismerte, hogy övé az autó, sőt azt is, hogy a Hősök terétől a Kassai térig benne utazott. Itt viszont olyan ellentmondás jön, amit legjobb, ha szó szerint idézünk a BRFK Facebook-oldalának beszámolója alapján: „Egyéni rekordot állított fel a budapesti férfi saját identitásának meghatározása során: másodpercek alatt vallotta magát tulajdon testvérbátyjának, önnön unokaöccsének, azután saját barátjának, mire töredelmesen bevallotta, hogy ő bizony ő maga. A személyiséget folyamatosan újradefiniáló szubjektumértelmezés három jelenség metszetében keresendő: ittasság, roncsderbi-pilótáskodás és rendőri igazoltatás tengelyei futottak egybe szeptember 18-án kora reggel a Kassai térhez közeli benzinkúton.”

Egészen zseniális történet, de nem meglepő módon a bizonytalan lábakon álló – mit álló, tántorgó – fedősztori hamar összeomlott. B. Richárd beismerte, hogy ő vezette az autót, méghozzá ittasan. A Hősök terénél szenvedett balesetet, a Focus abba rokkant bele, ennek ellenére lábon akarta hazajuttatni, de a Kassai térnél végleg feladta a harcot. A férfit a rendőrök elfogták, előállították, vele szemben ittas vezetés bűncselekmény miatt indult eljárás.

Forrás: BRFK/Facebook