Mostantól távirányítható a Suzuki: távoli elérést kapott az S-Cross

2022.09.27. 06:10

iOS 15.0 és Android 8.0, vagy annál frissebb alapú távoli eléréssel bővül a Suzuki kínálata, melyet egész Európában Magyarországról szolgál ki a japán gyártó.

A más gyártóknál már korábban bevezetett távoli elérést mostantól a Suzuki is biztosítja az S-Cross számára, iOS 15.0 és Android 8.0, illetve ezeknél frissebb operációs rendszer-verziókra optimalizált alkalmazással, mely az autó adatkommunikációs modulját (DCM) használja. Később más modellekre is kiterjesztik a szolgáltatást, melyet az új autót vásárlók most egy évig díjmentesen vehetnek igénybe.

A Suzuki Connect kényelmi, karbantartási és diagnosztikai információkkal bombáz, tehát követhető vele a jármű állapota, valós idejű kényelmi funkciók használata mellett is. Probléma esetén az autó műszaki paramétereit egy gombnyomással megoszthatjuk a Suzukival, így a szerviz felkészülten várja majd az szolgáltatást használó S-Crossokat.

Suzuki Connect
Fotó: _

Emellett az autó távolról is nyitható és zárható lesz, valamint azt is jelzi, ha nyitva maradt egy ajtó, illetve bekapcsolva maradt a fényszóró vagy a vészvillogó. Az applikáció segít megtalálni a parkoló járművet is , és akár meg is oszthatja a helyzetét másokkal is, emailen keresztül. A Suzuki hangsúlyozza, hogy a parkolóházak emeleteit még egy rendszeresen frissített S-Cross sem fogja felismerni. 

Az erre fogékonyaknak fontos lehet, hogy a Suzuki Connect segítségével tárolható és visszakereshető az elmúlt 18 hónap vezetéstörténete, beleértve a más sofőr általi használatot is. Ezen felül a rendszer biztonsági értesítést küld a riasztó működésbe lépéséről, vagy éppen arról, ha túl hosszú ideig áll az autó járó motorral. Jelez még, ha egy előre megadott zónába belép vagy kilép az autó (Geofencing and Curfew Alert), és tudja értesíteni az autómentő szolgáltatókat is.