696 lóerősre tuningolták a Rolls-Royce-t

2022.09.27. 06:11

Volt idő, mikor egy Rolls-Royce úgy volt tökéletlenül tökéletes, ahogy kijött a gyárból. 2022-ben viszont már az eleve pimpelt Black Badge verzió sem mindig elég, legalábbis a bajor Spofec tuningcég szerint.

A Rolls-Royce a BMW tulajdona, a cég pedig sokáig nézte egész tétlenül, ahogy az AMG gyárilag is nagyon durvára húzott S-osztályokkal sokkolta a szegmens alapvetően konzervatív közönségét. Aztán jött a grandiózus ötlet, hogy a Black Badge szériával a Rolls-Royce is nyithat azok felé, akiket szám szerint is érdekelnek a lóerők. Most erre licitál rá a Novitec alá tartozó Spofec, rögtön egy 696 lóerős csomaggal a Ghost számára.

Természetes a Spofec csomagjának darabjait külön-külön is megvehetik az arra vágyó Ghost Black Badge tulajdonosok, ám ha már Rolls-Royce, illik mindent kipipálni a listán, és meg sem állni kicsivel 700 lóerő alatt.

A végeredmény olyan elemekből áll össze, mint a negyven milliméterrel ültetett futómű, a hegyesebb motorvezérlés, az öblös kipufogó, körbe a szénszálas szélesítés a vadabb, természetesen 22-colos felnik mellé, és persze a végére 1,002 Nm nyomaték, hiszen egy duplaturbós V12-től titkon minimum ennyit vár az ember.


Így aztán tényleg szuperszedán lesz a Ghostból, hiszen 4.3 másodperc alatt van százon, és csak azért nem gyorsul 250 km/h fölé, mert a németek szerint ezt csak további felárért illik kiütni a rendszerből. Arról egyelőre nincs hír, hogy a Spofec Rolls-Royce Ghost Black Badge hangszórói kizárólag rappet lennének képesek sugározni.