Elektrosokk a Tesla-sofőröknek

2022.09.28. 11:22

Igaz, egyelőre Németországban, de véget ért az aranykor a Teslások számára. Az amerikai gyártó ugyanis bejelentette, hogy a növekvő energiaárak miatt kénytelen komolyan megemelni az áram árát a Supercharger töltőállomásokon.

Tesla-Supercharger

A Tesla egyik igen nagy vonzereje, hogy saját töltőin, a Superchargereken rendkívül gyorsan és sok esetben ingyenesen lehet tölteni az autókat. Az ingyentöltés mellett egyébként Európa-szert többféle díjszabást is alkalmaznak, van csúcsidőben és csúcsidőn kívül is használt tarifájuk, de több egyéb módon is lehet befolyásolni a villanytankolás árát. Nemrégiben azonban levelet kaptak a Teslák tulajdonosai - írja a svájci blick.ch. Az üzenet majdhogynem kedvesen kezdődik, keresztnéven szólítják a tulajt, majd jön a fekete leves: közlik, hogy emelniük kell a "tankolás" árát a megnövekedett energiaköltségek miatt.

Németországban a bild.de számolta ki, hogy az árnövekedés mértéke mintegy 23 százalékos, ami szerintük igazi sokk a Tesla-tulajoknak: a vásárolt áram mennyiségétól függően 0,69-0,71 eurót kell fizetniük kilowattóránként: ez forintra átszámolva körülbelül 280-290 Ft.

A Tesla hivatalos oldalán egyébként vidáman kommunikálta a történteket, azt írták, hogy "a Tesla a hagyományos üzemanyagok árának töredékéért kívánja lehetővé tenni az utazás szabadságát".