Milliárdos értékű Ferrarit zúztak le Angliában

2022.09.30. 10:20

Igen drága balesetről küldött nekünk információkat olvasónk, Szabolcs. Mivel ő maga is az Egyesült Királysághoz tartozó Jersey szigetén élt korábban, követi az ottani történéseket, így arról sem maradt le, hogy egy Ferrari Enzo ütközött Honda Jazz-zel a Victoria Avenue-n. Közeli fotót az ITV oldalán lehet találni.

A szomszédos Guernsey szigetén bejegyzett méregdrága sportautót egyébként a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint nem a tulajdonosa vezette. Az autónak főleg a farrésze sérült, a bal hátulja alaposan megtört, de a jobb hátsó kereke is kifordult a helyéről, kinyíltak a légzsákok is. Úgy tudni, senki nem sérült meg, de a Hondát vezető nőt megfigyelésre kórházba szállították. A baleset körülményeit vizsgálják.

Az Enzo egyébként igazi csemegének számít még ferraris körökben is, a márka alapítójáról elnevezett, de már jóval a halála után készült szupersportautóból csupán 400 darabot gyártottak, ezeket pedig nem is vehette meg akárki. Manapság akár egymilliárd forintnál is többért cserél gazdát egy-egy példány.