Horror áron eladó Schumi bajnoki címet nyert V10-es autója

2022.10.09. 09:39

Az elmúlt években láthattunk már néhány legendás Formula-1-es versenyautót kalapács alá kerülni, de a legtöbb Formula-1 rajongó számára mindig is Michael Schumacher piros Ferrarija marad az álomgép. Az aukciónak köszönhetően egy szerencsés licitáló Schumacher egyik saját, bajnokságot nyert autójával távozhat.

A szóban forgó autó a Vodafone által szponzorált Ferrari F2003 GA, amely Schumit hozzásegített a hatodik bajnoki cím megszerzéséhez – nem replika, vagy a fejlesztéshez használt darab, ezzel valóban versenyzett a bajnok. November 9-én, Genfben értékesítik az RM Sotheby's-en keresztül. Az autót egyébként egy három literes szívó V10-es motor hajtja, ami 930 lóerőt tud és 19 000-ig elforog.

A Formula-1-es autó a Ferrari abszolút dominanciájának időszakából származik: 1999 és 2004 között Schumacherrel a kormány mögött sorozatban megnyerték a konstruktőri bajnokságot. Mondhatjuk, hogy szinte bármit megtennénk, hogy megkaparinthassuk ezt az autót, de az átszámolva nagyjából 4 milliárd forintra becsült eladási ára alapján szinte biztos, hogy egy milliárdos gyűjtő magángyűjteményébe kerül majd.