Új videó került elő a szürreális igazoltatásról: megpróbálta lefejelni a rendőrt az Ember

2022.10.10. 09:18

Szeptember végén számoltunk be az év legabszurdabb igazoltatásáról: Balatonszemesen történt, hogy a megállított autós nem volt hajlandó igazolni magát és együttműködni az intézkedő rendőrökkel, arra hivatkozva, hogy ő nem személy, hanem Ember, és számos erős állítást tett még ezen kívül is. A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és becsületsértés vétség miatt indított nyomozást. Az esetről egy újabb kamerafelvétel is nyilvánosságra került.

A gyanú szerint a jogszerű rendőri intézkedés során a férfi többszöri felszólításra sem volt hajlandó igazolni magát, aktívan ellenállt a ruhaátvizsgálásnak, majd a bilincselésnek is. Folyamatosan rángatta a rendőröket, megpróbált kiszabadulni a fogásukból. Könyökével az egyik egyenruhás feje irányába ütött, és megpróbálta lefejelni is. A női utas lökdöste a rendőrnőt, akinek a karját is rángatta, sőt a haját is megtépte. Mindketten trágár szavakkal illették a rendőröket, de a legmegdöbbentőbb mégsem ez volt, hanem azok a furcsa kijelentések, amiket a férfi tett a zsarukkal szemben. Közölte ugyanis velük, hogy a rendőrség valójában egy Amerikában bejegyzett cég, őt pedig nem lehet személyként igazoltatni, mert nem személy, hanem Ember - így, nagybetűvel. 

Az RTL Klub híradója egyébként meg is találta a férfit, aki ugyan nyilatkozni nem akart nekik, ám egy egyperces videóban mégis megszólalt, hogy a következőket mondja el:

"Mi szabad emberek vagyunk, szabadnak születtünk, és megtettük a megfelelő tájékoztatást, emberként azonosítottuk önmagunkat. Magyarország kormánya nemzetközileg nyilvántartott D-U-N-S számmal rendelkező cég."

A férfi egy internetes oldalon tette közzé az igazoltatáskor testkamerával készült felvételt, a hozzáfűzött szövegben pedig név szerint becsmérelte a rendőröket. Mindkettejüket gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Nem ismerték el a bűncselekmény elkövetését, panasszal éltek az őrizetbe vétellel szemben. Az ügyészség kihallgatta a helyszínen tartózkodó tanúkat, lefoglalta a felvételeket, és indítványozta a pár letartóztatását.

Felmerül a kérdés egyébként, hogy mi haszna volt mindennek: ha az első kérésre felmutatják igazolványaikat, nagyjából két perc után tovább is hajthattak volna, ehelyett elkezdtek ellenkezni, és a rendőrök egyértelmű kérdéseire és felszólításaira sem megfelelően reagáltak.

Forrás: ugyeszseg.hu