Markolóval tepert az autópályán, amikor lekapcsolták a rendőrök

2022.10.18. 14:55

A munkagép sofőrje jól benézte, véletlenül tévedt fel az M6-os sztrádára. Aztán ha már ott volt, akkor úgy gondolta, el is megy egészen Pécsig.

A Mecsek Autópálya Üzemmérnökség diszpécserének tűnt fel, hogy egy munkagép a tőle telhető tempóval halad az M6-os autópályán az alagútrendszer felé. Miután felocsúdott, szólt a rendőrségnek a jelenésről, a hatóság pedig azonnal a markoló nyomába eredt. Valószínűleg nem tartott túl sokáig, hogy beérjék, még azelőtt sikerült feltartóztatniuk, hogy bejutott volna az alagútba.

Amikor a sofőrt vallatóra fogták, kiderült, hogy Baja felől érkezett, és eltévedt az autópályán, mert rossz irányban indult el a helyszínre, ahol dolgoznia kellett volna. Úgyhogy visszafordult egy lehajtón, és épp úton volt Pécs felé, amikor a rendőrök utolérték.

A zsaruk a magyarázat meghallgatása után kivezették a sztrádáról, aztán persze meg is büntették. és hogy miért nem mehetett volna arra? A választ a KRESZ adja meg:"Autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton (az előjelző táblától kezdődően) csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, amely sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos."