Lemondott a brit miniszterelnök, nem lesz szabad a száguldás az autópályán

2022.10.20. 15:23

Liz Truss lemondása a brit korona alattvalóit biztosan megrendítette, de az angol sofőrök talán még egy picit a többieknél is jobban szomorkodnak. A miniszterelnök ugyanis szabad száguldást ígért az autópályákon.

Liz Truss csütörtöki lemondásával hivatalosan is a legrövidebb ideig hivatalban lévő brit miniszterelnökké vált. A politikus 44 napig volt hivatalban, ám ez idő alatt is nagy dolgok történtek: megbízatását még II. Erzsébet királynőtől vette át, lemondását már III. Károly királynak jelentette be. Az angol autósoknak viszont igazán nagy gyomrost jelenthetett a miniszterelnök lemondása, hiszen ő volt az, aki még megválasztása előtt azt ígérte, hogy megfontolja: megszünteti a sebességkorlátozást a brit autópályákon.  A miniszterelnöki tisztségért versengő külügyminiszter egy vitán feltett kérdésre válaszolva fejtette ki ezt a törekvését, bár hozzátette, a konkrét megvalósítást még ki kellene dolgozni.

Nos, ez hivatali ideje alatt nem jött össze és most már úgy tűnik nem is fog. Persze amíg nem derül ki, ki lesz az utód, addig reménykedhetnek az autósok is.