Hivatalos képeken az új Honda Accord

2022.10.27. 11:05

A Honda európai modellpalettája egészen egyszerű, átfedésektől mentes, a legnagyobb szedánjukat, az Accordot 2015-ben vezették ki az itteni piacról, miután nem tudott értékelhető eladásokat felmutatni a német riválisokkal szemben. Jövőre új generációt kap, ami szintén nem jut el hozzánk, most friss képek alapján dönthetjük el, hogy ez baj-e.

A 11. generáció is hordozza a Honda új, letisztult, határozott vonalakkal rajzolt formavilágát. A korábban kiszivárgott szabadalmi képek alapján túl egyszerűnek is tűnt az autó, a mostani fotók alapján viszont egy csinos, nyurga CR-V-nek tűnik az Accord: a hatszögletű hűtőrács és az ék alakú fényszórók csak az arányaikban különböznek a crossover rokontól, a hátsó lámpák dizájnja legfeljebb az új, Civic szedánéval rokon.

A Honda technikai részleteket nem árult el, de sportosra hangolt hibrid hajtásláncot ígér - valószínűleg az új Civic-ben is megtalálható e:HEV rendszer egy változata kerül bele, a Civic e:HEV-ről írt tesztünket ide kattintva olvashatod. A Honda a beltérről is közzétett egy képet, igaz, csak egyetlen részlet látható rajta: az eddigi legnagyobb 12,3 colos központi kijelző kerül az Accordba, a Civic-hez képest sajnálatos különbség, hogy egyetlen fizikai gomb maradt csak, az infotainment többi része csak a Google-lel közösen fejlesztett menüből vezérelhető. Az autót várhatóan novemberben leplezik le teljesen.