Ilyen egy rendben tartott, egytulajos, 320 ezret futott Viper

2022.11.09. 06:04

Bringatraileren tűnt fel, és kelt el pár napja egy 1997-es Dodge Viper GTS, aminek a különlegessége, hogy spotautóhoz képest rendesen gyötörték az évek alatt: 320 ezer kilométert tekert bele az egyetlen tulajdonosa. Az összesített benzinszámlát azért szívesen megnéznénk.

A Vipert a kaliforniai San Juan Capistranóban, a helyi Dodge-kereskedésben vette az első tulajdonos, de az évek során műszakilag nem maradt érintetlenül: az újjáépített 8 literes V10-es többek között Edelbrock leömlőket, új alumínium hűtőt, könnyű áramlású katalizátort és Mopar kipufogót kapott.

Hatgangos manuális váltó, sperrdifi, 18-as Kinesis felnik, StopTech fékek, KW coiloverek és utángyártott stabilizátorok is a csomag részét képezik, de az eladás szempontjából fontosabb a tiszta szerviztörténet és az friss, érvényes kaliforniai emissziós bizonyítvány.

Az autó persze nem hibátlan, az eleje újra lett fényezve, miután egy platóra emelés közben megsérült, de az évek alatt a küszöbök is kaptak, ezt lepattogzott festék és apróbb horpadások jelzik; bent pedig a rendesen megkopott kormánykerék utal a használatra. Az autó eredeti, 70 ezer dolláros címkéje is megvan, a mostani árverésen 45 ezerért talált gazdára.