Tragédia a Budapest-Bamakón: meghalt az egyik versenyző

2022.11.11. 10:57 Módosítva: 2022.11.11. 12:23

Pétery Szabolcs a célban, Mali fővárosában, Bamakoban lett rosszul. Az 54 éves férfi bár gyors orvosi segítséget kapott, az életét már nem tudták megmenteni. Szabolcs nem csak versenyzett, a Bamako-rali szervezésében is oroszlánszerepet vállalt 2007 óta.

Szabolcstól ezzel a képpel búcsúztak társai
Szabolcstól ezzel a képpel búcsúztak társai

A tragikus hírt a verseny szervezői tudatták Facebook-oldalukon. A bejegyzés szerint "Szabolcs maga volt a Bamako. 2007 óta minden futamon ott volt vagy indulóként vagy a szervezői csapat tagjaként. Az idei futam úgy nyűgözte le, mint aki először jár Afrikában. Afrika a lelkében élt. Lazasága, mosolygós semmit túl nem aggódó tekintete és híres "majd kiadja" életfilozófiája sokakat bűvöletébe ejtett. Tegnap élete egyik legszebb napját élte Bureh Beachen az óceán partján, barátokkal, történet meséléssel és gin tonicozással. Mindenki látta rajta, hogy mennyire boldog volt. Szabolcs ma a létező legváratlanabbul hagyott itt minket. Hiányozni fogsz, "Sanyi"."

Az RTL-nek Szabó Gál András, a verseny főszervezője elmondta, hogy Szabolcs egyszer csak a kolléganőjükhöz fordult, annyit mondott, hogy "hú, elájulok", majd összeesett. Nagyon gyorsan odaért egy mentőautó, hiszen a verseny miatt eleve a közelben voltak, és bár kórházba szálllították, az életét már nem tudták megmenteni.